dimecres, 2 de maig del 2007

Recursos dels blocs

Els blocs ens faciliten enormement les tasques d'edició i ens permeten afegir fotografies, música, animacions i vídeos a les nostres entrades amb facilitat. A més, l'editor de text de Blogger, tot i ser força senzill, incorpora tot l'imprescindible per poder presentar les entrades al nostre gust.

Tot seguit explicaré el millor que podré els procediments per inserir diferents elements multimèdia a les nostres entrades.

INSERIR FOTOGRAFIES

Només cal trobar un botó a la part superior dreta de l'editor de text. Aquest:Seguidament, només cal navegar per cercar la imatge al nostre disc dur o bé localitzar l'adreça d'Internet on es trobi. Podem centrar-la o bé situar-la a esquerra o dreta. També podem controlar la mesura.

INSERIR VÍDEOS

Aquí tenim una explicació detallada i accesible de com fer-ho al blink. El procediment al blog és semblant. De totes maneres l'explicaré a la meva manera (que no és del tot complerta).
Per inserir un vídeo al nostre bloc cal que estigui pensat a Internet. A YouTube o portals similars tenim gran quantitat de vídeos que podem utilitzar. Aquests vídeos tenen una adreça concreta i, a més, tenen un codi (html) que és necessari incloure per fixar-lo en un editor de continguts com el de blogger. Cal que copiem el codi embed que YouTube ens facilita sempre al costat dels vídeos que està reproduïnt. Aquest codi l'hem d'enganxar en el nostre editor de blogger però alerta, cal que seleccionem la pestanya Edició Html (Edit Html). Allà és on cal enganxar el codi embed en la posició on ens interessi que es vegi el vídeo. Per una informació més acurada consultar:
http://www.blogpocket.com/blog/2007/04/13/como-insertar-codigo-validable-de-youtube-en-los-posts-de-wp-reloaded/
http://ervdesign.net/blog/?p=31

INSERIR MÚSICA

És molt interessant el portal Radio.blog.club. Ens facilita música (en format flash) de tots els estils i ens permet inserir-los al bloc de la mateixa manera que els vídeos de YouTube.
Malauradament sembla que el funcionament del portal ha canviat. Caldrà fer-ne una revisió.